Overvejer du at få hjælp til din online markedsføring? Se denne video først

Skrevet

af | 13. jun 2019

 

 

Der er flere ting du skal tænke over inden du forsøger at booke et marketing bureau eller en dygtig konsulent til at hjælpe dig med din online markedsføring.

Rigtig mange vil gerne have Google Ads, Facebook, eller lignende for at komme videre ud med deres forretning. Men bare at tage et værktøj tilfældigt frem, er ikke altid det rigtige sted at starte.

Det vigtigste er at finde ud af hvilket problem der skal løses nu og her.

 

Hvad er din største mangel i markedsføringen nu?

Du kan overveje hvor det største hul er i forretningen lige nu. Får du nok besøgende og sælger du nok til de besøgende du allerede har i forvejen?

Eller får du markedsført nok til de mennesker som faktisk allerede har brugt tid og energi på at kigge ind på din side?

 

Dette må dit bureau IKKE GØRE – så forsøger de ikke at hjælpe dig

Dit marketingbureau skal ikke bare sælge dig noget Google Ads, Facebook eller en anden hurtig løsning. I skal sammen finde ud af hvad problemstillingen konkret er for din virksomhed lige nu – der er sikkert en masse forskellige ting man kan arbejde med. Tricket er at finde den vigtigste opgave, som er nem at gå direkte i gang med og så vælge det rigtige værktøj, plan og kampagne.

Hvor får du besøgende fra?

Det du kan starte med, er at kigge på hvor der kommer trafik fra lige nu. Får du masser af trafik fra noget organisk, søgeannoncering eller andet, så er det måske ikke lige du skal sætte ind til at starte med. I virkeligheden skal du måske kigge på hvem der reelt kommer ind på siden.

  • Er det de rigtige købere?
  • Kommer de ind og kigger på de rigtige produkter?
  • Kan vi eventuelt forbedre det indhold der er på hjemmesiden?
  • Kan vi bedre beskrive hvad det er vi sælger?

Uanset om det er et produkt eller en ydelse, så kan vi godt forsøge at optimere teksten og gøre det mere klart for de kunder der kommer ind og kigger.

Hvem besøger dit website?

Det næste vi skal gøre, er at segmentere lidt på de mennesker der kommer ind og se om vi kan få flere af de rigtige besøgende ind. Vi vil gerne have de besøgende som er opsatte på at købe det produkt eller den ydelse du har.

Hvad med dem som ikke køber?

Herefter skal du selvfølgelig også overveje de besøgende som har været inde og kigge på dit produkt eller ydelse, men ikke valgte at trykke køb. Hvad gør vi så? Der er rigtig mange som har et nyhedsbrev liggende ude i den ene side af deres hjemmeside, hvor den siger noget a la ’skriv dig op til et nyhedsbrev’. Det er rigtig fint at have et nyhedsbrev og du burde nok også lægge remarketing på hvis du ikke har det – altså at vi viser målrettede budskaber til de mennesker som har været inde og lure på vores hjemmeside.

En ny ydelse (måske) til dig

Jeg har en ny ydelse på hylderne, hvor jeg hjælper virksomheder som er godt i gang, bruger penge på annoncering, og allerede har kunder i butikken. Denne ydelse kalder jeg for ”Online Marketing Booster”.

Her går vi faktisk ind og arbejder specifikt med hvad er det for nogle kunder der skal markedsføres til, hvem det er som allerhelst vil købe vores produkt og blive allergladest for at få det.

Så skal vi også fokusere på hvilket produkt vi skal tilbyde kunderne. Her kan man få opsat noget remarketing.

Det sidste vi egentlig gør i hver gentagelse, er at gå ind og forsøge at hælde flere folk i tragten ved hjælp af for eksempel Google søgeannoncering eller PriceRunner – eller hvad der nu giver mening for din forretning.

Dermed forsøger vi at optimere budskabet.

Hvem skal købe og hvad forsøger vi at sælge til dem? Måske kan vi gøre det mere effektivt ved hjælp af konverteringsoptimering på vores hjemmeside eller ved hjælp af remarketing – altså ved at minde dem om at vi findes og fortælle flere detaljer om vores produkt. I sidste ende, når vi har fået fintunet alt det, så skal vi selvfølgelig også forsøge at få nogle flere mennesker ind og overveje vores produkt.

I min Online Marketing Booster arbejder jeg iterativt. Det vil sige at vi altid starter med at forsøge at tackle de nemmeste udfordringer og så bygger vi hele tiden på.

Vi finder det produkt som vi forsøger at markedsføre bedst muligt ved at optimere hele købsrejsen for kunden. Altså, indtil vi kommer videre til det næste produkt og så skal overveje hvad vi gør her. Hvad er det for nogle mennesker der skal kigge på det? Kan vi optimere på hvordan vi sælger det, kan vi øge salget ved hjælp af remarketing, og kan vi få nogle flere mennesker ind og kigge? Sådan fortsætter man egentlig hver måned med at finde nye produkter og finde de rigtige mennesker til at købe dem.

Hvad har DU brug for?

Uanset om du vælger at bruge mig eller nogle andre til det, så er det vigtigt at du finder ud af hvad det er du har allermest brug for. Skal du have flere besøgende, få forbedret dit budskab eller lave om på salgsteksterne? Skal du blive bedre til at forklare hvad kunden får ud af dit produkt eller ydelse, eller handler det om at genmarkedsføre til dem (især hvis det er et komplekst produkt)? Du har også brug for at kunden forstår hvad det er du sælger, hvorfor du sælger det, hvorfor de skal vælge dig, og hvad der er anderledes ved at købe det hos dig frem for dine konkurrenter.

Og i sidste ende, så skal vi have nogle flere mennesker ind og kigge. Der ligger humlen i det hele – jo flere af de rigtige mennesker der kommer ind og kigger og jo bedre vi kan sælge til dem, jo bedre går forretningen.

Jeg håber at du kan bruge disse tips. Hvis du vil have noget hjælp fra mig, så gå ind på onlinemarketingbooster.dk og læs mere om den ydelse.

Hvis du er lidt tidligere i stadiet og måske ikke er helt oppe og køre med din forretning endnu eller måske gerne vil vækste lidt mere, før du får professionel hjælp, så har jeg en gratis e-bog her nedenfor, du kan hente.

Find e-bogen her: E-bøger om marketing