Remarketing for Begyndere (Gratis videokursus)

Skrevet

af | 26. apr 2019

Videokursus i remarketing for både B2C og B2B Virksomheder. 

Den her post omhandler remarketing for begyndere, og vi skal kigge på hvordan du kan engagere dine besøgende og sikre at de vender tilbage og køber på din webshop.

 

Hvem er Maltes Marketing?

Maltes Marketing er en virksomhed der hjælper mindre virksomheder med online markedsføring – helt fra strategi og planlægning til faktisk eksekvering, opfølgning og vedligeholdelse af annoncer. Jeg har selv annonceret online i omkring 11 år og har brugt nogle pæne millionbeløb efterhånden, af mine egne penge, på at lære at annoncere effektivt på nettet. Inden jeg egentlig gik i gang med at lave Maltes Marketing, så har selv jeg gjort det for min egen anden virksomhed, hvor vi har promoveret lydbøger, online kurser og andet i hele Nordeuropa. Siden 2016 har jeg været i gang med Maltes Marketing, hvor jeg hjælper virksomheder med at få deres markedsføring udover rampen.

Vil du have hjælp til at opsætte remarketing, så læs videre her

 

Hele kurset om Remarketing som tekst:

I dag skal vi kigge på hvad remarketing er. Vi skal kigge på hvad det kan bruges til og hvad I kan få ud af det. Vi går igennem en masse best practices og real-life eksempler på hvordan det kan bruges.

Du får et hemmeligt trick til hvordan du kan skabe succesfuld markedsføring, og så får du både gratis hjælp til at komme videre og et forslag til hvordan du ellers kan få noget hjælp, hvis du gerne vil have andre til at lave det for dig. Det bliver ikke teknisk i dag og alle kan sådan set være med. Det er heller ikke nødvendigt at være enten B2C eller B2B, vi tilpasser det i dag så du kan bruge det uanset om du sælger ydelser eller produkter, eller noget helt tredje. Du får inspiration til hvordan du vælger de rigtige værktøjer og strategier fra starten af.

 

Hvad er remarketing?

Remarketing i sin simpleste form er egentlig gen-markedsføring til dine besøgende. Vi prøver altså at annoncere til dem som har vist interesse og har hørt om dig. Vi prøver dermed at annoncere til varme leadsi stedet for lave ren kold kanvas, hvor vi ringer til folk som aldrig har hørt om os. Der er selvfølgelig mange niveauer, kompleksiteter, omkring hvordan det her kunne virke, men det skal vi nok komme til.

Hvad kan du bruge remarketing til?

Du kan bruge remarketing til at lade folk lære dig at kende og lære dit produkt at kende. Du kan bruge det til at skabe tillid og til at øge dine salg. Du kan bruge det til at indsamle leads og til at markedsføre dine produkter. Det kan være til potentielle kunder, som har hørt om dig men ikke har handlet endnu. Det kan også være til nuværende kunder, samt gamle kunder som du forsøger at genaktivere.

Vi kan også bruge remarketing til at give tilbud. Både til potentielle, gamle og nuværende kunder. Remarketing kan også benyttes lidt mere avanceret, f.eks. til at lave en nurture sequence, hvor vi forsøger at vise over en periode hvad det er vi som virksomhed og som produkt kan levere for kunden. Så vi sender forskellige annoncer, alt efter hvilket budskab vi gerne vil have ud. Vi kan som sagt bruge det til at genaktivere gamle kunder, men så er der selvfølgelig også den store mulighed; nemlig at lave lookalikes på de kunder som du allerede har. Facebook har et værktøj hvor man kan bede Facebook om at finde de mennesker der minder allermest om de mennesker der har valgt at være kunder hos os i forvejen, og så kan vi prøve at annoncere til dem. Rigtig spændende!

Hvordan fungerer det?

Det fungerer ved at der er en lille stump kode man lægger ind på sin hjemmeside som sladrer om den aktivitet der er på nettet. Med annonceværktøjerne, kan vi målrette annoncering ud fra en række parametre; handlinger, likes, videovisninger, besøg, målgruppe, alder, interesser, og meget andet, som vi får samlet ind og som Facebook blandt andet ved i forvejen.

Vi fokuserer på Facebook i dag, men der er også andre muligheder for remarketing. For eksempel kan vi på Facebook både annoncere til købere, folk der har besøgt vores website, folk der har haft noget som helst at gøre med vores Facebook page, vores ads, eller vores Instagram. Det behøver ikke være folk der har liket os eller følger vores side, de skal egentlig bare have set eller interageret med en eller anden af vores properties, så kan vi faktisk køre annoncer ud til dem. Man kan lave direkte dynamiske produktvisninger og så kan man lave de såkaldte lookalikes.

På Google Ads er der også nogle fine muligheder – der kan man lave annoncer til folk der har besøgt ens website, folk der har kigget på ens produkter, folk der har købt ens produkter, og så lave dynamiske annoncer ud fra det. Dagens fokus ligger dog på Facebook, fordi der er rigtig mange muligheder, både for at ramme B2B- samt B2C-kunder.

Niveauer indenfor remarketing

Der er flere niveauer af remarketing.

Det første A-niveau er et såkaldt 1:1 budskab; her har folk har set en service eller et produkt, og det sender vi så til dem igen. Et eksempel kunne være at kunden har været inde og se på en trøje inde på en webshop der sælger tøj. Den annonce kunden så får, det er den samme trøje der bliver vist frem og linket til igen. Dette er det simple køb, som A-niveauet er rigtig god til.

På B-niveauet, der kan man lave de såkaldte marketing flowseller cross-selling. Dette er relevant hvis vi for eksempel har behov for at gentage budskabet overfor vores kunder, eller hvis vi gerne vil supplere budskabet. B-niveauet er en god løsning hvis vi ønsker et mere avanceret salg og komme udover ’tyggegummi-salg’ – altså noget hvor kunden siger ’den skal jeg have’ og så betaler de. Men hvis man derimod sælger en ydelse der koster mange penge, noget der er svært at beslutte sig for, eller måske har en lang beslutningsproces, så kunne det give mening at vise en række af forskellige annoncer. De kan vise de forskellige ting vi kan tilbyde, hvorfor at vi skiller os ud fra vores konkurrenter, og hvorfor man skal vælge os.

Når vi når til C-niveauet, kan man egentlig blande det sammen med andre retninger og andre muligheder. Vi kan kombinere det med flere forskellige kanaler. For eksempel kan vi køre en remarketing strategi som både indtager annoncer på Facebook, e-mails vi sender ud til dem, eller det kan være at vi laver decideret lead scoring. Her prøver vi at sætte point på de handlinger som folk udfører på vores hjemmesider, på e-bøger, kurser, website eller vores Facebook-side efter hvor interesserede kunderne virker. Hvis de kommer gentagende gange ind på vores side og læser flere af tingene, så kunne det være at det var dem vi skulle gribe knoglen til og lave et opsøgende salg på. Det giver selvfølgelig ikke mening for alle typer forretning, men mere komplekse produkter eller hvor man har en decideret salgsafdeling hvor man ringer til kunder, der er det her virkelig værdifuldt.

Eksempel på et remarketing flow

Et eksempel på hvordan remarketing flow kunne være at man i den første uge viste en annonce som egentlig bare gentog budskabet og sagde ’hey, kom tilbage og køb’. I uge 2, så kunne det handle om at man skulle se alle de fordele man har ved sit produkt eller den virksomhed man repræsenterer. I den tredje uge kunne man sende en helt anden type annoncer og se de fordele eller et andet udvalg af de produkter vi har. Det kunne også være at vise casestudies, eller man forsøgte i uge 5 at få dem til at skrive sig op til en demonstration, hvis det var et salgssystem man havde, og uge 6 kunne det være vi skulle have et særligt tilbud på banen igen i vores annoncering til dem der har valgt ikke at købe endnu.

En del af det man kan bruge flowet til, er at bruge den ældste og bedst gemte hemmelige trick i markedsføringen; nemlig at vise at I kan hjælpe folk med deres produkt, ved faktisk at forsøge at hjælpe dem nu og her. Hvis du for eksempel har været inde på min side eller har haft noget med min facebookprofil at gøre, så vil du på et eller andet tidspunkt nok få en annonce som forsøger at få dig til at komme ind og kigge på mere på min e-bog. Den kan du i øvrigt skrive dig op til inde på gratisebog.dk.

Efterfølgende så kan man lave lead scoring eller sende e-mails ud for at promovere de produkter man har, så man får integreret flere kanaler og bedre kan vise frem hvad man egentlig kan tilbyde. Så kan kunden dels få tillid til os, og dels også bedre forstå hvad det faktisk er vi tilbyder.

Seks trin til markedsføring af din virksomhed

Dette som jeg kommer ind på her, det er faktisk bare en bid af hvad jeg egentlig har beskrevet i min e-bog, som du kan hente gratis her. Der er seks forskellige trin til hvordan du gør din forretning større, mere profitabel og lettere at drive. Den første er at finde det bedste produkt som du skal bruge alt din tid på at markedsføre og sælge. Det andet trin er at finde ud af hvem der er den ideelle køber og hvem er det jeg skal bruge min tid og energi på at sælge produktet til. Hvem vil være absolut gladest for det?

Så snakker vi om remarketing, som du er i gang med i dag. Der kommer desuden flere eksempler i bogen på hvad du kan bruge det til.

Det fjerde trin, det er at øge trafikken ind til det du gerne vil sælge allermest af, for eksempel med betalt annoncering eller en marketingsstrategi, artikler, eller alt muligt andet.

Femte trin handler om at forbedre din konverteringsrate. Det sidste sjette trin beskriver hvordan vi tjener mere på hvor eneste kunde vi får igennem.

Alt dette kan du læse om inde på min e-bog, som du gratis kan gå ind og hente. Det er blot skrive navn og e-mail ind, så kan du downloade den direkte efter.

 

Hvad koster remarketing?

Remarketing starter reelt fra et utroligt lavt beløb, du kan komme helt ned i 10-20 kroner om dagen, og så kan du ellers skalere det op til mange millioner, alt efter hvilken type forretning du har. I min anden forretning bruger vi cirka 25.000 om måneden på remarketing. Men jeg har også sat annoncer op for folk som bruger måske 500 kroner om måneden og får meget flotte resultater. Start billigt, start lavt, og få så efterhånden skaleret op, så du kan se at du faktisk får flere penge igen end du putter ind.

Det store resultat af remarketing plejer vi at sige gennemsnitligt ligger på 30% mere salg til de besøgende der kommer ind på hjemmesiden, som vi i forvejen får. Det er ikke fordi at vi ikke også skal have nye kunder ind, det kan vi sikkert også sætte op, men hvis vi bare sætter remarketing i gang, så plejer vi at sige at vi gennemsnitligt får 30% mere salg. Det varierer selvfølgelig fra forretning til forretning, men det er virkelig en god mulighed for at minde folk om at de skal huske at købe, samt uddanne dem i vores produkt og forklare dem at de godt kan have tillid til os.

Jeg går ud fra at du driver en forretning hvor du rent faktisk forsøger at hjælpe dine kunder og hvor du leverer noget værdi –det skal kunden finde ud af. At du er en af dem der skiller sig ud. Dette kan vi forklare dem med vores remarketing annoncering.

Det er altså en unik mulighed for at få forklaret i dybden om jeres produkt og ydelse, og hvordan det er at købe eller samarbejde med jer. I kan også lave mersalg med det, så de 30% kan faktisk udvides ret meget, hvis vi også begynder at sælge mere til dem der allerede har valgt at handle hos os.

En vigtig pointe er yderligere, at relevante annoncer former bedre end totalt irrelevante, opsøgende annoncer som bare bliver kastet ud. Jeg var næsten med fra starten af i annoncering med Facebook herhjemme, og der kunne vi få kliks for 6 øre. Der kunne vi også nøjes med at sige at vi gerne ville annoncere til målgruppen, som er mænd og kvinder 30-50 år. Herefter kørte vi så bare annoncer ud og kunne lave overskud på det. Det varede kun et år eller halvandet, så var det slut, fordi der kom for mange på platformen. Men man er simpelthen nødt til at have et bedre og mere præcist budskab i dag, og ramme den helt rigtige målgruppe. Det er svært at finde nogen der er mere rigtige end dem som allerede har handlet, hvis det giver mening at sælge mere til dem, og ellers så dem som har vist interesse – enten ved at interagere med vores Facebookside, har været inde og besøge os på vores website eller noget andet, som vi kan tage med i en marketingspixel.

Lookalike annoncering på Facebook

Udover at annoncere til dem der kender os, så kan vi også udvide med det der hedder lookalike annoncering. Lookalike, til dem der ikke kender det, det er at Facebook har en fed algoritme hvor man siger ’her er mine kunder, kan du ikke finde ud af hvad det er for en type mennesker?’. Facebook går så ind og regner sig frem til hvilke mennesker på deres platform der er allertættest på dine kunder; hvilken ene procent af befolkningen, for eksempel, af dem som ligner mest. Så kan man derefter forsøge at sætte annoncering op til dem, og ikke skyde helt så koldt kanvasagtigt ud med sine nye annoncer, som hvis man bare valgte det man selv troede. Så Facebook er rigtig god til at finde de mennesker som du bør annoncere til, hvis du vil udvide din kundebase. Det er godt supplement til den rigtige remarketing.

Det er faktisk ligesom at have en ekstra salgsafdeling i form af markedsføring, for du kan lave en automatiseret opfølgning og markedsføring til alle de interesserede potentielle kunder der har været inde og kigge på din hjemmeside, måske har bedt om at få tilsendt noget, eller bare har kigget flere gange. Så kan vi sende et budskab ud og blive ved med at følge op på dem i dag og i morgen, om tre måneder og om seks måneder. Simpelthen for at hjælpe dem videre i processen og vise dem den værdi og det vi egentlig kan tilbyde.

Herunder kan du se et eksempel på det jeg har lavet for en kundes annoncer. På otte måneder er det lykkedes os for 9.000 kroner at trække 144.000 ind i direkte omsætning fra annoncerne på hans webshop. Det er jo ikke så dårligt! Det som den så ikke måler, er selvfølgelig hvis der er folk der køber noget efterfølgende og køber på et andet medie, eller noget andet. Men i direkte annoncemålte salg, der har vi lavet 317 salg for 9.000 kroner. Det kan man altså ikke gøre på kold annoncering til folk der ikke har vist interesse i forvejen. Det her er altså et stærkt værktøj.

Er remarketing relevant for dig?

Det store spørgsmål er jo om du skal bruge remarketing. Og det skal du, mener jeg, hvis du har besøgende på dit website, Facebook eller din Instagram. Hvis du overhovedet ikke har nogen besøgende, altså under 5 om dagen, så skal du starte et andet sted – nemlig med at få mennesker ind og kigge, og så kan du sætte dit remarketing op efterfølgende.

Du skal kun bruge remarketing hvis du vil sælge noget mere. Det er altså bare et effektivt værktøj at minde folk om at de skal komme tilbage og købe, og gøre dem klogere på vores produkt, og måske endda give dem noget gratis værdi for at vise at vi er der for at hjælpe.

Remarketing virker rigtig godt både til direkte produktsalg og til at skabe leads, for eksempel hvis man sælger ydelser. Der er rigtig mange annonceformater, både for at få folk til at skrive beskeder til dig eller bede om at blive kontaktet, eller at de går direkte ind og køber. Det kan man altså også tilpasse rigtig fint inde i Facebooks annoncepanel.

 

Til dig der sidder og læser med nu, så har jeg en lille udfordring.

Du skal prøve at lave en idé til hvad 3 forskellige annoncer kunne handle om til folk der havde set dit produkt en gang men måske har valgt ikke at købe. Ved at vi kigger på hvad der er de tre vigtigste USP’er, eller unique selling points, altså de tre største årsager til at en kunde skal handle hos jer, så kan de være et rigtigt godt grundlag for tre annoncer. Hvor vi for eksempel i fire dage eller en uge viser et budskab ad gangen til kunden som har været inde og kigge, men som ikke har kontaktet os eller handlet hos os.

Hvis du ikke lige ved hvad du skal putte i, så kan du overveje hvad kunden skal vide om jer, hvorfor er I anderledes, hvorfor er I det rigtige valg og hvad kan I hjælpe med. Hvis du alligevel sidder og læser, så prøv at skrive et par ideer op på et stykke papir og se om du kan finde de tre vigtigste årsager til at man skal handle hos jer – og så opbygge en annonce omkring dét, ved at forklare dit budskab. Hvis du kan kombinere dette med at give noget gratis værdi og give noget hjælp væk, så er du altså godt på vej til at det kan blive til noget rigtig godt.

Jeg vil komme med et par eksempler til hvordan du kan komme lidt videre hvis du ikke kan finde på nok ud fra de fire spørgsmål.

Eksempel på B2B remarketing

Hvis du sælger B2B, så ved vi ofte at det kan tage noget tid før kunden beslutter sig, og det kan nemt tage tid før de får valgt at kontakte dig eller gå direkte ind og køber. Så her er nogle ideer til hvad du kunne gøre.
På den første annonce, der kunne du sælge hårdt på det de har kigget på, køre på dine priser, lave nogle korte interaktioner; altså kom ind og køb, osv. Den næste annonce, der kan du vise en case frem eller noget om hvad du er god til, eller måske hvem du har hjulpet. Du viser dermed at du har hjulpet andre og du skaber noget af det vi kalder for social proof.

Den næste annonce kunne være at du forsøger at lære kunden noget som de kan bruge allerede i dag i deres forretning. For eksempel ved hjælp af video, et whitepaper, e-bog, lydfil eller et aftenmøde. Noget som kunden kan have brug for eller som de kan synes godt om, simpelthen give dem noget reel værdi.
Næste annonce kunne være at vi fortæller dem om en særlig ydelse du udbyder, eller hvorfor de skal handle i din virksomhed. Derefter kunne vi give noget andet væk, det skal helst være noget som kunden gerne vil have – f.eks. en guide med noget information, en smagsprøve eller andet.
Så kunne vi begynde at præsentere hvad vi ellers kan tilbyde – simpelthen for at gøre kunden klogere på at vi har noget bredde, og vise de ting vi også kan. Så kunne man sige, at hvis vi ved at beslutningsprocessen cirka er 30 dage lang, så kunne vi køre noget benhårdt salg og se om vi kan få kontakt til dem her. Hvis du ved at det tager tre måneder eller seks måneder at tage beslutningen, så kan det være at det skal udskydes til lidt senere.

Hemmeligheden til succes i markedsføring

Den store hemmelighed i markedsføring, især ved komplekse produkter, det er selvfølgelig det at vi kan sælge til kunden ved at vise at vi kan hjælpe dem, ved faktisk at hjælpe dem. Så det er ikke bare for sjov, de her dag 9-12 og dag 17-20 jeg foreslår, hvor man forsøger at give kunden noget reel værdi. Det er en stensikker måde at få overbevist folk om at man kan faktisk hjælpe dem. ”Se her, for nu hjælper jeg dig” – så er der god mulighed for at få lov at gøre mere for dem.

Eksempel på B2C remarketing

Hvis du er B2C, eller har en decideret webshop, så er det måske nogle andre ting du skal fokusere på. Det første du kan gøre, det var i virkeligheden det simple ved marketing – vis kunden det som de har kigget på én gang. For eksempel hvis det er et produkt de har været inde og kigge på, så viser vi dem produktet igen sammen med jeres største unique selling points. Hvis vi skal bygge lidt mere på, så kan du vise at I tilbyder gratis fragt, til dem som ikke har fået købt endnu, eller I lægger en ekstra gave i kurven hvis de handler fra den her annonce. Det næste kunne være at man sendte noget sjovt, gratis, inspirerende eller lærerigt til kunden, simpelthen for at få vist jeres profil frem, så de kan se hvad I står for og hvad det er I kan tilbyde. Så kunne man vise noget mere fra jeres produktkatalog eller jeres varekategorier eller nogle af jeres populære varer – eller et decideret sæsontilbud, for at vise at I har også andre ting som de kan finde inde ved os. Det kan være de kun har fundet en lillebitte ting og har ikke lyst til at betale fragt for at sende den. Men hvis de finder andre ting de kan købe med, så giver det måske mere mening.

Lad os sige at vi plejer at sælge tingene indenfor 14 dage på den her, og så kunne det være at efter 2 måneder vi ville se om vi kunne genaktivere både kunder eller folk som ikke har handlet. Så sender vi en særlig rabatkode til dem via en annonce. Helt automatisk efter en måned eller to måneder, jamen så kommer der automatisk en annonce til alle de mennesker som har været inde og kigge. Efter tre måneder, så kunne vi f.eks. bare minde dem om at vi findes eller fortælle om noget som vi synes er interessant, eller som er vigtigt i virksomheden.

Der er mange forskellige muligheder for hvordan man kan komme lidt videre. Hvis du vil have noget hjælp til at opsætte remarketing, så kan du gå ind på simpelremarketing.dk, så bliver du viderestillet til min hjemmeside hvor jeg har et rigtig godt tilbud til mindre virksomheder. Her sætter vi noget simpel remarketing op, som er baseret på de forretningsmål I har. Så bliver der fulgt op på dine besøgende helt automatisk, og så er du faktisk kommet videre med det. Hvis du selv vil arbejde med det, så gå ind og hent min e-bog på gratisebog.dk eller kig lidt tilbage her i artiklen, for at se om der ikke er noget du selv kan lave først.

Hvis du vil holdes opdateret om de nyeste artikler eller liveshows, så kan du gå ind på min facebook-side og like den.

Så kan du vælge at få notifikationer om nye opdateringer og når bliver holdt et liveshow. Hvis du vil have hjælp til opsætning af remarketing, så gå ind på simpelremarketing.dk. Og hvis du vil have noget gratis hjælp til hvordan du kan forbedre rundt omkring hele din markedsføring, så gå ind på gratisebog.dk.

 

Hjælp til remarketing?

Læs mere her: http://SimpelRemarketing.dk